Vilka är vi?

MINOLTA DIGITAL CAMERA
Två BIS-vinnare 2004. Malin med LP1 NORDUCH NORDV-03 SEV-01-03-04-05-12 Tågabo Beyas, Tove med SEUCH Red Hawk’s Siamak Atash

Februari 2001 flyttade vår första vita herdehund hem till oss. Hon hette Tågabo Beyas och visade sig bli en tik utan dess like. Beyas fick en kull valpar 2003, det var Sunnantorps första valpkull. Efter det har fler Sunnantorps-valpar fötts. Vi har fått så fantastiskt många nya underbara vänner och bekantskaper och fått se så många fantastiska hundar växa upp och skänka sina nya familjer mycket glädje och en del sorg.

De flesta valparna växer upp till alldeles underbara hundar som får leva ett långt, lyckligt, aktivt och hälsosamt liv. Ibland blir det tyvärr inte så. Hur det än blir så finns vi alltid här för att dela glädje och sorg, för att stötta, heja på, inspirera, hjälpa, lyssna, lära, trösta och dela både tårar och skratt. Som tur är så blir det mest skratt och glädjetårar.
Våra valpar flyttar ifrån vårt hem vid 8 veckors ålder, men de flyttar aldrig ifrån våra hjärtan.
Vi finns alltid kvar här för er alla kära valpar och valpköpare.

Så vilka är vi?

 

Jagochvovvar

Malin Ranestål
Föddes 1974.
Har alltid jobbat med djur i någon form. Från djurskötare på Skansen Akvariet på 90-talet till Leg. Djursjukskötare på Djursjukhus idag.
Där i mellan har jag läst till en master of science i Molekylär Cellbiologi och jobbat ca 11 år med toxikologiforskning. Utbildningen till molekylärbiolog innehöll en hel del genetik vilket är ett ämne jag brinner mycket för.
Här kommer ett axplock av mina övriga utbildningar :

-Svenska kennelklubbens hunduppfödarutbildning
-Anatomi, genetik, juridik, parning & valpning, utfordring och valpens beteende
-Allmänlydnadsinstruktör, Svenska Brukshundklubben
-Hundinstruktörsutbildning, IMMI Anders Hallgren
-Tävlingsledare, Svenska Brukshundklubben
-A-Figurant Mentalbeskrivning (MH) samt Mentaltest Hund (MT), Svenska Brukshundklubben
-Testledare Mentalbeskrivning hund (MH), Svenska Brukshundklubben
-Mentalbeskrivare valp (MV), Svenska Brukshundklubben

 


 

 

1.1
Tove Eriksson
Föddes 1993.
Jobbar inom läkemedelsproduktion på AstraZeneca sedan 2015. Har tidigare jobbat bland annat som veterinärassistent, på hundhotell och i tävlingsstall.
Jag har ställt ut hundar så länge jag kan minnas och tävlade i juniorhandling tills jag fyllde 17 år. Jag har visat många olika raser i flertalet länder i Europa, och har genom detta fått mycket stor erfarenhet av handling. Jag har även stort intresse för bruks och lydnad och hoppas på en spännande framtid på tävlingsbanorna tillsammans med Sunnantorps Position To Win ”Wera”.